WAT IS ER VOOR U ALS CLIENT NU AAN MOGELIJKHEDEN BESCHIKBAAR?

Door marketing worden laser en licht  behandelingen aangeboden en aangeprezen als zijnde de ultieme oplossing. Veel mensen hebben het idee dat een “Fraxel” laserbehandeling de beste methode is, maar als behandelaar weten wij dat er meer dan 20 verschillende lasers in een gefractioneerde vorm behandelingen kunnen uitvoeren.

 • Lasers
 • Flitslichten
 • LED lampen
 • Gefractioneerde lasers
 • Ultrasound
 • Radiofrequentie
 • Huidbindweefsel massage technieken
 • Gefractioneerde methoden

 

Lasers

Dit zijn apparaten die met 1 specifieke golflengte licht en kleur geschikt zijn voor het behandelen van 1 bepaald weefsel bestanddeel.

 • Er zijn verdampende lasers die de huidlaag kunnen verwijderen waardoor vernieuwing van de huidlaag ontstaat. Ook kunnen deze lasers snijden en b.v. een huidaanhangsel of wrat verwijderen. als voorbeeld dienen de CO2 en de Erbium-Yag laser
 • Er zijn niet-verdampende lasers die door verwarming een huidverbetering kunnen geven. Als voorbeeld dient een Erbium Yag  of Erbium glas laser
 • Er zijn stollende (coagulerende) lasers die bloed kunnen stollen en huidgedeelten kunnen verhitten. Hierdoor hunnen bloedvaten gedicht worden zoals bij couperose of verwijde beenvaten. Als voorbeeld dienen de Nd-Yag laser en de robijnlaser
 • Er zijn pigmentlasers die donkere vlekken hun oplichten of zelfs verwijderen. Als voorbeeld dient de KTP, Q switched Yag of Alexandrite laser

 

Flitslichten

Dit zijn apparaten die verschillende golflengten en dus meerdere kleuren uitzenden. Hierdoor kunnen en worden meerdere huidbestanddelen, bloedbestanddelen en pigmentdeeltjes behandeld. Het belangrijkste bij de flitslichten, ook wel IPL ( intensed pulsed light) genoemd, is de keuze voor de juiste filter betreffende de huid en de aandoening. Voor donker getinte huiden vraagt de IPL serieuze ervaring in de toepassing.

 

LED lampen

Light Emitted Diodes behoren tot het specifieke Low Level Laser terrein. Deze apparaten geven geen warmte, maar puur lichtenergie die bepaalde celgroepen stimuleren tot actie. Denk hierbij aan de behandeling van wonden, littekens, eczeem of chronische huidaandoeningen zoals actinische keratose. Ook worden deze LD lampen ingezet bij de Photodymanische therapie. Hierbij wordt eerst een licht absorberende stof op de huidaandoening gebracht zodat met belichting er een versterkte opname alleen in de aangedane huiddelen optreedt. Voorbeelden zijn de Omnilux, de Gentlewave en het Chromospace LED-bed.

 

Gefractioneerde lasers

Bijna elk type laser kan in gefractioneerde vorm toegepast worden. Dan zit er voor de laseropening een filter vergelijkbaar met een theezeefje. De lichtbundel wordt dan opgesplitst in kleine straaltjes als een soort raster. De huid wordt dan niet over het totale oppervlak behandeld, maar in kleine “stipjes” met onbehandelde huiddelen ertussen. Dit geeft dus ook een gefractioneerd (gedeeltelijk)  effect, maar vraagt veelal minder genezingstijd. Deze behandeling moet meestal herhaald worden om het gehele huidoppervlak te behandelen.

 

Ultrasound

Deze apparaten zenden geluidsgolven uit. Afhankelijk van de frequentie kan dit een diepe of minder diepe werking hebben naar gelang het behandeldoel. Deze apparatuur wordt ingezet voor huidverstrakking of volume vermindering van vetophopingen. Als voorbeelden dienen de Ulthera voor huidverstrakking en de Proslimelt, ultracontour, Osmolipocel of Ultrashape voor vetbehandeling.

 

Radiofrequentie

Deze apparaten verwarmen het weefsel door gebruik van een stroom wat een elektromagnetisch veld in het weefsel opwekt. Door verwarming van weefsel kan de huid verstrakken, worden fibroblasten gestimuleerd tot collageenvorming en kan eventueel ook vetweefsel verminderd worden. Als voorbeeld dienen de Thermage, thermalipo, thermaclinic Accent en Tripolar

 

Huidbindweefsel massage technieken

Deze apparaten hebben een aanzuigende en rollende werking op de huid waardoor er van buitenaf een soort huidgymnastiek wordt uitgevoerd. Hierdoor worden fibroblasten geactiveerd tot collageenvorming en wordt het lymfesysteem gestimuleerd in afvoer van vocht en afvalstoffen. Als bekendste voorbeeld geldt de Endermologie ofwel de LPG

 

Gefractioneerde methoden

Ook ultrasound, radiofrequentie en vacuümmassages worden in gefractioneerde vorm aangeboden. U begrijpt dat het fractioneren van technieken het nieuwe imago van de industrie is. Waarom? Omdat er minder genezingstijd en minder risico’s aan deze vorm van toepassingen kleven. Maar gefractioneerd of niet het blijft altijd hetzelfde medium of geluid of radiofrequentie die inwerkt op het weefsel. De gefractioneerde vorm lijkt dus veiliger, maar dat is niet waar.